Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
Tort aniversar
2 participanți
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Torturi :: Torturi facute de noi
Pagina 1 din 1
Tort aniversar
Ingrediente:
Blatul 1
12 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de faina
Blatul 2:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
Crema:( dupa reteta lui Leila&Lori)
4 oua,
400g zahar,
4lg apa,
100g cacao ,
2 pac margarina RAMA,
doua esente de rom(fiola).
Pasta de lapte praf pentru decor:( dupa reteta lui Lily)
miere
lapte praf
coloranti alimentari
Mod de preparare:
Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga la cuptor cca 1 ora. Se verifica daca sunt coapte cu scobitoarea.
Crema: Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina RAMA se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina RAMA putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)
Blaturile se taie in 3 parti si se umple cu crema.Dupa ce sunt asamblate ( Blatul 1 jos, iar peste el blatul 2) se vor unge cu crema sau unt. Apoi le imbracam in pasta de lapte praf.
Pasta de lapte praf o facem din miere de albina( de preferat sa fie de salcam) amestecata cu lapte praf pana devine o coca elastica. Adaugam coloranti alimentari . Cu aceasta pasta imbracam tortul si facem diverse decoratii pentru tort.
Pofta buna!!!!
Blatul 1
12 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de faina
Blatul 2:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
Crema:( dupa reteta lui Leila&Lori)
4 oua,
400g zahar,
4lg apa,
100g cacao ,
2 pac margarina RAMA,
doua esente de rom(fiola).
Pasta de lapte praf pentru decor:( dupa reteta lui Lily)
miere
lapte praf
coloranti alimentari
Mod de preparare:
Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga la cuptor cca 1 ora. Se verifica daca sunt coapte cu scobitoarea.
Crema: Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina RAMA se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina RAMA putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)
Blaturile se taie in 3 parti si se umple cu crema.Dupa ce sunt asamblate ( Blatul 1 jos, iar peste el blatul 2) se vor unge cu crema sau unt. Apoi le imbracam in pasta de lapte praf.
Pasta de lapte praf o facem din miere de albina( de preferat sa fie de salcam) amestecata cu lapte praf pana devine o coca elastica. Adaugam coloranti alimentari . Cu aceasta pasta imbracam tortul si facem diverse decoratii pentru tort.
Pofta buna!!!!
Re: Tort aniversar
O idee buna pentru revelion...
Clarisa- Moderator
-
Numarul mesajelor : 468
Puncte : 10535
Reputatie : 1
Data nasterii : 22/01/1972
Data de inscriere : 29/08/2010
Varsta : 52
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Inspector RU / Calatoriile
Stare de spirit : Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput
Re: Tort aniversar
Bineinteles cu ajutorul tau o sa le punem in practica
Clarisa- Moderator
-
Numarul mesajelor : 468
Puncte : 10535
Reputatie : 1
Data nasterii : 22/01/1972
Data de inscriere : 29/08/2010
Varsta : 52
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Inspector RU / Calatoriile
Stare de spirit : Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput
Re: Tort aniversar
Iti multumesc ca esti alaturi de noi si ne ajuti, ne dai sfaturi, si retete super
Clarisa- Moderator
-
Numarul mesajelor : 468
Puncte : 10535
Reputatie : 1
Data nasterii : 22/01/1972
Data de inscriere : 29/08/2010
Varsta : 52
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Inspector RU / Calatoriile
Stare de spirit : Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Torturi :: Torturi facute de noi
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili