Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
PRAJITURA CU CREMA SI JELEU CU AFINE
3 participanți
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Prajituri cu crema
Pagina 1 din 1
PRAJITURA CU CREMA SI JELEU CU AFINE
INGREDIENTE-pt blat
- 4 oua
-6linguri de zahar
-6linguri de faina
--1 esenta de rom
-500g faina
-200ml lapte cald
-100ml ulei
Se bat galbenusurile spuma cu zaharul si apoi albusul spuma se adauga esenta de rom.uleiul.laptele.se omogenizeaza galbenusurile cu faina se amesteca apoi s eaduga albusurile batute spuma si sa pune intr-o tava si se da la cuptor pana se coace,apoi s epune pe o tava si se lasa la racit.
CREMA
-2 budincii
-2 galbenuse ou
-500 ml lapte
-200 g zahar
-2 lingui de faina
-2 gelatine
Se face bundinca in care se adauga dupa ce sa ingrosat galbenusul si zaharul si apoi cd este calduta se aduga gelatina care sa pus la inmuiat si incalzit putin s ase omogenizeze.apoi cd incepe sa se lege crema se torna pe deasupra blatului facut anterior.si se da la rece 1 ora.
PT JELEU DE AFINE
-300gr afina
-200 gr zahar
-100 ml apa
-3 plicuri gelatina
Se pune afinele la fok mik cu zaharul si cu apa la fiert putin pana se topeste tot zaharul si apoi se adauga gelatina care s alasat la inmuiat se ia de pe fok si se lasa putin la racit nu ff mutl ca se leaga gelatina apoi scoateti prajitura din cuptor si puneti acest jeleu peste crema si dati din nou la rece..
POFTA BUNA!!!
- 4 oua
-6linguri de zahar
-6linguri de faina
--1 esenta de rom
-500g faina
-200ml lapte cald
-100ml ulei
Se bat galbenusurile spuma cu zaharul si apoi albusul spuma se adauga esenta de rom.uleiul.laptele.se omogenizeaza galbenusurile cu faina se amesteca apoi s eaduga albusurile batute spuma si sa pune intr-o tava si se da la cuptor pana se coace,apoi s epune pe o tava si se lasa la racit.
CREMA
-2 budincii
-2 galbenuse ou
-500 ml lapte
-200 g zahar
-2 lingui de faina
-2 gelatine
Se face bundinca in care se adauga dupa ce sa ingrosat galbenusul si zaharul si apoi cd este calduta se aduga gelatina care sa pus la inmuiat si incalzit putin s ase omogenizeze.apoi cd incepe sa se lege crema se torna pe deasupra blatului facut anterior.si se da la rece 1 ora.
PT JELEU DE AFINE
-300gr afina
-200 gr zahar
-100 ml apa
-3 plicuri gelatina
Se pune afinele la fok mik cu zaharul si cu apa la fiert putin pana se topeste tot zaharul si apoi se adauga gelatina care s alasat la inmuiat se ia de pe fok si se lasa putin la racit nu ff mutl ca se leaga gelatina apoi scoateti prajitura din cuptor si puneti acest jeleu peste crema si dati din nou la rece..
POFTA BUNA!!!
TORT DE PLACINTA
TORT DE PLACINTA
400 gr faina,3 oua,1 plic praf de copt,1 jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie,putin sare,cam 2 ceasca de lapte sau apa minerala sau doar apa depinde ce aveti in casa,aluatul trebuie sa fie cum este smantana mai groasa.Din acest aluat mi-a iesit 8 buc.de placinta.Aluatul se pune sa se odihneasca un timp. Intre timp prepar crema: 2 plic pudinca de vanilie,zahar dupa gust si 300 ml lapte dulce,se omonogizeaza si se pune la fiert cu zaharul,cand devine cremoasa se ia de pe foc si se pune cam o jumatate de pachet de margarina s se lasa la racit. Acum asamblez tortul,o foaie de placinta se unge cu crema si se pune peste o alta placinta,iarasi crema si asa pana se termina si placinta si crema. Acum pun la fiert la abur 100 gr ciocolata menaj cu putina apa si amestec pana ce se dizolva ciocolata si pun peste tort. Se taie cand ciocolata devine tare. Pofta buna!
400 gr faina,3 oua,1 plic praf de copt,1 jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie,putin sare,cam 2 ceasca de lapte sau apa minerala sau doar apa depinde ce aveti in casa,aluatul trebuie sa fie cum este smantana mai groasa.Din acest aluat mi-a iesit 8 buc.de placinta.Aluatul se pune sa se odihneasca un timp. Intre timp prepar crema: 2 plic pudinca de vanilie,zahar dupa gust si 300 ml lapte dulce,se omonogizeaza si se pune la fiert cu zaharul,cand devine cremoasa se ia de pe foc si se pune cam o jumatate de pachet de margarina s se lasa la racit. Acum asamblez tortul,o foaie de placinta se unge cu crema si se pune peste o alta placinta,iarasi crema si asa pana se termina si placinta si crema. Acum pun la fiert la abur 100 gr ciocolata menaj cu putina apa si amestec pana ce se dizolva ciocolata si pun peste tort. Se taie cand ciocolata devine tare. Pofta buna!
cirmicica- Bucataras incepator
- Numarul mesajelor : 15
Puncte : 10055
Reputatie : 1
Data de inscriere : 09/08/2010
Re: PRAJITURA CU CREMA SI JELEU CU AFINE
cirmicica a scris:TORT DE PLACINTA
400 gr faina,3 oua,1 plic praf de copt,1 jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie,putin sare,cam 2 ceasca de lapte sau apa minerala sau doar apa depinde ce aveti in casa,aluatul trebuie sa fie cum este smantana mai groasa.Din acest aluat mi-a iesit 8 buc.de placinta.Aluatul se pune sa se odihneasca un timp. Intre timp prepar crema: 2 plic pudinca de vanilie,zahar dupa gust si 300 ml lapte dulce,se omonogizeaza si se pune la fiert cu zaharul,cand devine cremoasa se ia de pe foc si se pune cam o jumatate de pachet de margarina s se lasa la racit. Acum asamblez tortul,o foaie de placinta se unge cu crema si se pune peste o alta placinta,iarasi crema si asa pana se termina si placinta si crema. Acum pun la fiert la abur 100 gr ciocolata menaj cu putina apa si amestec pana ce se dizolva ciocolata si pun peste tort. Se taie cand ciocolata devine tare. Pofta buna!
Anita arata foarte bine.....cred ca e foarte bun...
Subiecte similare
» PRAJITURA CU CREMA de LAMAIEE
» Tort din piscot cu gem de afine....Reteta de la mamitu_24
» Rulada cu crema de lamaie
» Tort din piscot cu gem de afine....Reteta de la mamitu_24
» Rulada cu crema de lamaie
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Prajituri cu crema
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili