Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 9 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 9 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
Salata de homari cu maioneza picanta
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: Mancaruri :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Salata de homari cu maioneza picanta
Ingrediente:
200 g cozi de homari mici, gatite
1 lingurita de mustar iute
1 galbenus de ou
60 ml ulei de masline extra virgin
3 linguri de iaurt
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
2 lingurite de suc de lamaie
1/2 lingurita de boia iute
1 catel de usturoi, dar prin razatoare
100 g bacon, tocat
100 g frunze mixte de salata
2 cepe verzi, tocate
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se incinge o tigaie, la foc mediu. Se adauga baconul si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce este rumenit. Se scoate si se scurge de ulei pe prosoape de hartie. Se toaca marunt.
Intre timp se amesteca intr-un castronel galbenusul de ou cu mustar si suc de lamaie. Se adauga treptat uleiul, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se continua pana ce se obtine maioneza. Cantitatea necesara este de circa 1/2 – 2/3 cana.
Se asezoneaza maioneza cu sare, piper, boia, usturoi si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine. Se adauga iaurtul si se amesteca din nou. In final se adauga cozile de homari si se amesteca.
Intre timp se aranjeaza salata pe un platou. Se pune peste ea mixtura de homari si maioneza. Se presara aceasta cu bacon tocat. Se presara deasupra ceapa verde si se serveste.
Sfaturi:
Eu am folosit homari mici fierti si pastrati in saramura, pe care i-am cumparat de la magazinul grecesc de la Piata Traian. Se gusta salata inainte de a o sara, caci este posibil ca homarii sa fie deja destul de sarati.
In lipsa homarilor, se pot folosi cozi de creveti, decorticate si gatite. Potriviti sunt crevetii mici, gata gatiti, comercializati in saramura si ambalati in borcane. La fel, se pot folosi si raci, chiar si surimi.
Reteta functioneaza si cu carne de pui, fiarta, fripta sau prajita, taiata fasiute.
Sursa:http://www.reteteleluiradu.ro
200 g cozi de homari mici, gatite
1 lingurita de mustar iute
1 galbenus de ou
60 ml ulei de masline extra virgin
3 linguri de iaurt
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
2 lingurite de suc de lamaie
1/2 lingurita de boia iute
1 catel de usturoi, dar prin razatoare
100 g bacon, tocat
100 g frunze mixte de salata
2 cepe verzi, tocate
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se incinge o tigaie, la foc mediu. Se adauga baconul si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce este rumenit. Se scoate si se scurge de ulei pe prosoape de hartie. Se toaca marunt.
Intre timp se amesteca intr-un castronel galbenusul de ou cu mustar si suc de lamaie. Se adauga treptat uleiul, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se continua pana ce se obtine maioneza. Cantitatea necesara este de circa 1/2 – 2/3 cana.
Se asezoneaza maioneza cu sare, piper, boia, usturoi si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine. Se adauga iaurtul si se amesteca din nou. In final se adauga cozile de homari si se amesteca.
Intre timp se aranjeaza salata pe un platou. Se pune peste ea mixtura de homari si maioneza. Se presara aceasta cu bacon tocat. Se presara deasupra ceapa verde si se serveste.
Sfaturi:
Eu am folosit homari mici fierti si pastrati in saramura, pe care i-am cumparat de la magazinul grecesc de la Piata Traian. Se gusta salata inainte de a o sara, caci este posibil ca homarii sa fie deja destul de sarati.
In lipsa homarilor, se pot folosi cozi de creveti, decorticate si gatite. Potriviti sunt crevetii mici, gata gatiti, comercializati in saramura si ambalati in borcane. La fel, se pot folosi si raci, chiar si surimi.
Reteta functioneaza si cu carne de pui, fiarta, fripta sau prajita, taiata fasiute.
Sursa:http://www.reteteleluiradu.ro
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: Mancaruri :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili