Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 7 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 7 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
Chiftelute cu ceapa si maioneza
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: Mancaruri :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Chiftelute cu ceapa si maioneza
Ingrediente:
1kg carne tocata
2 oua
1 lingurita delikat
usturoi
faina
sare
piper
ulei
5 cepe medii
3 frunze dafin
delikatcateva boabe piper (5-6)
50 ml otet
2-3 linguri zahar
maioneza din 2 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana)
Mod de preparare:
Se pregatete compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei.
Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet, zaharul(sa fie dulce-acrisoara),delikatul, putina sare, piperul boabe si frunzele de dafin .
In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata sa fie asa mai transparenta). Se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu maioneza . Pe platoul se pun chiftelutele la mijloc si ceapa pe margine, sau cum dorim noi sa le aranjam.
Pofta buna!!!
1kg carne tocata
2 oua
1 lingurita delikat
usturoi
faina
sare
piper
ulei
5 cepe medii
3 frunze dafin
delikatcateva boabe piper (5-6)
50 ml otet
2-3 linguri zahar
maioneza din 2 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana)
Mod de preparare:
Se pregatete compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei.
Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet, zaharul(sa fie dulce-acrisoara),delikatul, putina sare, piperul boabe si frunzele de dafin .
In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata sa fie asa mai transparenta). Se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu maioneza . Pe platoul se pun chiftelutele la mijloc si ceapa pe margine, sau cum dorim noi sa le aranjam.
Pofta buna!!!
Subiecte similare
» Tarta cu ceapa,cascaval si afumatura...Reteta de la Ela
» Fasole batuta cu maioneza
» Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc
» Fasole batuta cu maioneza
» Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: Mancaruri :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili