Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
Cornete pentru inghetata
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Inghetate
Pagina 1 din 1
Cornete pentru inghetata
Reteta de la Irenke
Ingrediente: 4 albusuri de ou, 14 dkg de zaharpudra ,70 g de faina.
Batem albusurile spuma cu zaharul. Cand la format spuma tare se adauga si faina. Spuma rezultata se intinde intr-un strat subtire pe dosul tavii, si se da la copt in cuptorul mediu incalzit si se lasa la copt pana va avea o culoare galbui deschis (asta in doar cateva minute) Se coace pe dosul unei tave care initial a fost uns bine cu unt si tapetat cu faina, sau uns doar cu ceara de albina.. Dupa ce lam scos din cuptor se taie fasii de 10 cm lungime si 8 cm latime. Cu ajutorul unui cutit ridicam de pe tava si le invartim pe un con de hartie sau pe orice altceva in functie de forma pe care dorim sa o aiba cornetul, de pe care apoi rapid le luam jos. Trebuie lucrat rapid cu ele pentru ca se intarsesc foarte repede. In caz ca sa intarit foaia de cornet se pune inapoi la cuptor . In caldura el se va inmuia din nou. E bine sa se lucreze cu cuptorul deschis, in acest fel tot timpul se va avea acces usor la sursa de caldura.
Ingrediente: 4 albusuri de ou, 14 dkg de zaharpudra ,70 g de faina.
Batem albusurile spuma cu zaharul. Cand la format spuma tare se adauga si faina. Spuma rezultata se intinde intr-un strat subtire pe dosul tavii, si se da la copt in cuptorul mediu incalzit si se lasa la copt pana va avea o culoare galbui deschis (asta in doar cateva minute) Se coace pe dosul unei tave care initial a fost uns bine cu unt si tapetat cu faina, sau uns doar cu ceara de albina.. Dupa ce lam scos din cuptor se taie fasii de 10 cm lungime si 8 cm latime. Cu ajutorul unui cutit ridicam de pe tava si le invartim pe un con de hartie sau pe orice altceva in functie de forma pe care dorim sa o aiba cornetul, de pe care apoi rapid le luam jos. Trebuie lucrat rapid cu ele pentru ca se intarsesc foarte repede. In caz ca sa intarit foaia de cornet se pune inapoi la cuptor . In caldura el se va inmuia din nou. E bine sa se lucreze cu cuptorul deschis, in acest fel tot timpul se va avea acces usor la sursa de caldura.
Subiecte similare
» Inghetata cu biscuiti ....Reteta de la mamitu_24
» Timpul corect pentru a bea apa
» SFATURI PENTRU GATIT
» Timpul corect pentru a bea apa
» SFATURI PENTRU GATIT
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Inghetate
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili