CASA GOSPODINELOR
Bine ai venit!
Clubul Gospodinelor te invita sa i te alaturi!


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

CASA GOSPODINELOR
Bine ai venit!
Clubul Gospodinelor te invita sa i te alaturi!
CASA GOSPODINELOR
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Subiecte similare
    Ora exacta
    Căutare
     
     

    Rezultate pe:
     


    Rechercher Cautare avansata

    Stop 5 minute - Anunturi-
    Cine este conectat?
    În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori

    Nici unul

    [ Vizualizeaza toata lista ]


    Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
    Ultimele subiecte
    » La o cafeluta
    Covrigi sarbesti EmptyLun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili

    » Ce mai gatim-2-
    Covrigi sarbesti EmptyLun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili

    » Negresa cu stafide
    Covrigi sarbesti EmptySam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili

    » Meniu Craciun 2011
    Covrigi sarbesti EmptyJoi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili

    » Cartofi "Jos Basescu"
    Covrigi sarbesti EmptySam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili

    » Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
    Covrigi sarbesti EmptyDum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili

    » Turta dulce
    Covrigi sarbesti EmptyMar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili

    » Mititei din carne de porc facuti acasa
    Covrigi sarbesti EmptyMar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili

    » Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
    Covrigi sarbesti EmptyVin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili

    Calendar ortodox
    Sponsori
    Create your own banner at mybannermaker.com! Photobucket
    Flux RSS


    Yahoo! 
    MSN 
    AOL 
    Netvibes 
    Bloglines 


    Vizitatori

    counter globe
    widgeo.net

    Covrigi sarbesti

    In jos

    Covrigi sarbesti Empty Covrigi sarbesti

    Mesaj Scris de lili Dum Feb 06, 2011 3:21 am

    Ingrediente:

    1 kg faina alba
    300 ml apa calda
    200 ml lapte cald
    100 ml ulei
    1 lingura de zahar
    1 lingurita de sare
    15 grame de drojdie granulata

    Pentru finisat:
    1 ou batut
    3 linguri de faina
    1 lingurita de sare


    Dizolvati, pentru inceput, drojdia si zaharul in putin lapte cald, adaugati o lingura de faina din cantitatea totala, lasati sa actioneze drojdia (pana da semne ca vrea sa se umfle) apoi adaugati, intr-un vas incapator in care ati pus faina si ati amestecat-o cu sarea, laptele si apa, maiaua si uleiul si framantati energic cel putin 5 minute, Aluatul trebuie sa fie nelipicios dar nu foarte tare.Bila de aluat se lasa la odihna timp de 30 de minute, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.
    Pregatiti amestecul sarat cu care se vor prelinge covrigii, amestecand faina, sarea si atata apa cat e nevoie pentru a se forma un aluat fara cocoloase, de grosimea celui de clatite.
    Pe planul de lucru usor uns cu ulei rasturnati aluatul si il impartiti in 20 pana la 24 de bucati cat mai egale.
    Fiecare bucata se ruleaza intr-un "snur" lung (aprox. 40-50 cm), cu diametru de 8 mm - 1 cm.
    "Snurul" de aluat se indoaie in doua.Capetele se rasucesc de doua ori, apoi se intorc invers, perpendicular pe bucla covrigului si se trec sub aceasta, la o distanta de 3-4 cm unul fata de celalalt; se apasa usor si se finiseaza forma covrigului, marind cele trei spatii (gaurile covrigului - parca este si ceva vorba de duh legata de gaura asta!) formate in urma impletirii aluatului.
    Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa inca 5 minute la temperatura bucatariei (in care e foarte cald, deja, odata cuptorul incins), se ung cu ou batut si se dau la cuptor .Dupa 10 minute incep sa se rumeneasca,se scoate tava din cuptor si se preling covrigii cu amestecul sarat (cu lingura, ca si cum am turna o glazura descriind zig-zag-uri).
    Se dau din nou la cuptor, inca 4-5 minute, timp in care covrigii se rumenesc frumos iar amestecul sarat se usuca.

    Covrigi sarbesti P1070865

    Covrigi sarbesti P1070866

    Covrigi sarbesti P1070868
    lili
    lili
    Admin

    Scorpion Caine
    Numarul mesajelor : 1526
    Puncte : 13222
    Reputatie : 7
    Data nasterii : 30/10/1970
    Data de inscriere : 14/02/2009
    Varsta : 53
    Localizare : Dej

    http://liligospodini.blogspot.com/

    Sus In jos

    Sus

    - Subiecte similare

     
    Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum