Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
Turta dulce
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Alte dulciuri
Pagina 1 din 1
Turta dulce
Reteta am luat-o de pe blogul Dianei: http://dianacakes.blogspot.com si am pus-o si aici sa o putem face si noi.
150g zahar se caramelizeaza si se stinge cu 400ml apa, se lasa la foc mic pana se topeste tot caramelul si apoi se adauga inca 300g zahar. se fierbe pana se dizolva tot zaharul si se lasa la racit.
separat se framanta 1100g faina cu 200g untura, 4 galbenusuri, 1 plic bicarbonat de amoniu, 3 pliculete de scortisoara si alte mirodenii....eu am folosit condimente pentru vin fiert ce contine: anason, scortisoara, nucsoara, coja de portocala, cuisoare, cardamon...
se framanta un aluat potrivit de moale din care se i-a cate putin si se fac bilute mai mici decat o nuca
se aseaza bilutele in tava pe foaie de copt, lasand putina distanta intre ele.
se coc cam 20 minute, in functie de aragaz
intre timp 4 albusuri se bat spuma cu 200g zahar pe baia de aburi.
se da turta dulce prin aceata glazura....eu am folosit o lingura mare la 5=6 bucati, dar se poate proceda si astfel: se toarna glazura intr0un lighenus mai mare si se pune toata turta dulce peste , se amesteca usor cu o lingura de lemn sau cu mana.
se aseaza una langa alta si se lasa la uscat pana a doua zi
se pot pastra mult timp in punga de naylon.
150g zahar se caramelizeaza si se stinge cu 400ml apa, se lasa la foc mic pana se topeste tot caramelul si apoi se adauga inca 300g zahar. se fierbe pana se dizolva tot zaharul si se lasa la racit.
separat se framanta 1100g faina cu 200g untura, 4 galbenusuri, 1 plic bicarbonat de amoniu, 3 pliculete de scortisoara si alte mirodenii....eu am folosit condimente pentru vin fiert ce contine: anason, scortisoara, nucsoara, coja de portocala, cuisoare, cardamon...
se framanta un aluat potrivit de moale din care se i-a cate putin si se fac bilute mai mici decat o nuca
se aseaza bilutele in tava pe foaie de copt, lasand putina distanta intre ele.
se coc cam 20 minute, in functie de aragaz
intre timp 4 albusuri se bat spuma cu 200g zahar pe baia de aburi.
se da turta dulce prin aceata glazura....eu am folosit o lingura mare la 5=6 bucati, dar se poate proceda si astfel: se toarna glazura intr0un lighenus mai mare si se pune toata turta dulce peste , se amesteca usor cu o lingura de lemn sau cu mana.
se aseaza una langa alta si se lasa la uscat pana a doua zi
se pot pastra mult timp in punga de naylon.
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Alte dulciuri
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili