Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
Meniu pentru masa de Craciun
2 participanți
Pagina 1 din 1
Meniu pentru masa de Craciun
Am sa imi permit sa va dau cateva idei pentru masa de Craciun. Idei din ceea ce am sa pregatesc eu.Cu pozele am sa revin dupa.
Pentru inceput am sa fac un platou taranesc, care cuprinde:
Branza de oaie (din cea care se taie), toba, caltabos (fara zeama), leber, jumari (din cele cu carne), sorici, drob, slaninuta, kizer, chiftelute, carnaciori uscati, masline, ceapa rosie.
Totul va fi montat pe un platou de lemn si fasi de frunze de salata.
Pe un platou tot din lemn dar in forma de frunza voi pune, feliute de paine coapte (rondele) cu icre.
Voi face sarmalute cu mamaliguta, ardei si smantana. (va fi optional), la fel si caltabos pe care am sa il fierb in zeama.
Felul de baza va contine:
Mamaliga pe care am sa o prepar cu cateva ore inainte, am sa o tai rotund, o scobesc si deasupra voi pune desupra o varza calita, langa va fi o felie de friptura, doua feluri de carnaciori (un fel va fi din cei preparati in casa), salata de ardei copt si clatita cu salata de cruditati.
Sos de usturoi cu smantana si sos de iaurt cu castravete crud si usturoi.
Desertul va contine:
Cozonac (ce creste in frigider),Tiramisu, Tort.
Ca bautura voi servi:
Whisky, Ciociosan, Visinata, Vin alb, Suc. Cafea, Ness.
Am spus ca obtional voi servi anumite preparate, deoarece ceea ce am prezentat eu in meniu se va servi dupa ora 21.00, deoarece am invitati la masa pentru ca serbez si ziua sotului meu.
Pentru inceput am sa fac un platou taranesc, care cuprinde:
Branza de oaie (din cea care se taie), toba, caltabos (fara zeama), leber, jumari (din cele cu carne), sorici, drob, slaninuta, kizer, chiftelute, carnaciori uscati, masline, ceapa rosie.
Totul va fi montat pe un platou de lemn si fasi de frunze de salata.
Pe un platou tot din lemn dar in forma de frunza voi pune, feliute de paine coapte (rondele) cu icre.
Voi face sarmalute cu mamaliguta, ardei si smantana. (va fi optional), la fel si caltabos pe care am sa il fierb in zeama.
Felul de baza va contine:
Mamaliga pe care am sa o prepar cu cateva ore inainte, am sa o tai rotund, o scobesc si deasupra voi pune desupra o varza calita, langa va fi o felie de friptura, doua feluri de carnaciori (un fel va fi din cei preparati in casa), salata de ardei copt si clatita cu salata de cruditati.
Sos de usturoi cu smantana si sos de iaurt cu castravete crud si usturoi.
Desertul va contine:
Cozonac (ce creste in frigider),Tiramisu, Tort.
Ca bautura voi servi:
Whisky, Ciociosan, Visinata, Vin alb, Suc. Cafea, Ness.
Am spus ca obtional voi servi anumite preparate, deoarece ceea ce am prezentat eu in meniu se va servi dupa ora 21.00, deoarece am invitati la masa pentru ca serbez si ziua sotului meu.
Clarisa- Moderator
-
Numarul mesajelor : 468
Puncte : 10493
Reputatie : 1
Data nasterii : 22/01/1972
Data de inscriere : 29/08/2010
Varsta : 52
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Inspector RU / Calatoriile
Stare de spirit : Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput
Re: Meniu pentru masa de Craciun
Dragele mele am revenit si cu poze....
SLANINUTA
CARNATI
TOBA
Preparate facute in casa....
Voi prezenta poze cu Platourile servite la aperitiv...
Toba, jumari, chiftelute, sorici, 3 feluri de sunculita
Rosi,castraveti, masline, ceapa rosie,
Clatita umpluta cu Salata de cruditati
Felul principal a fost alcatuit din
Rondele de mamaliguta, varza calita, ceafa la gratar, carnati doua feluri, salata de ardei copti
SI NELIPSITUL TORT
SLANINUTA
CARNATI
TOBA
Preparate facute in casa....
Voi prezenta poze cu Platourile servite la aperitiv...
Toba, jumari, chiftelute, sorici, 3 feluri de sunculita
Rosi,castraveti, masline, ceapa rosie,
Clatita umpluta cu Salata de cruditati
Felul principal a fost alcatuit din
Rondele de mamaliguta, varza calita, ceafa la gratar, carnati doua feluri, salata de ardei copti
SI NELIPSITUL TORT
Ultima editare efectuata de catre Clarisa in Dum Dec 26, 2010 4:05 am, editata de 3 ori
Clarisa- Moderator
-
Numarul mesajelor : 468
Puncte : 10493
Reputatie : 1
Data nasterii : 22/01/1972
Data de inscriere : 29/08/2010
Varsta : 52
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Inspector RU / Calatoriile
Stare de spirit : Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput
Re: Meniu pentru masa de Craciun
Clatite ca pt. "clatite cu dulceata" apoi umplute cu salata de cruditati, Varza, telina, Morcov (mar optional) maioneza sare si piper
Clarisa- Moderator
-
Numarul mesajelor : 468
Puncte : 10493
Reputatie : 1
Data nasterii : 22/01/1972
Data de inscriere : 29/08/2010
Varsta : 52
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Inspector RU / Calatoriile
Stare de spirit : Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput
Re: Meniu pentru masa de Craciun
totul a fost super...nu o spun eu au spus-o invitati....
Clarisa- Moderator
-
Numarul mesajelor : 468
Puncte : 10493
Reputatie : 1
Data nasterii : 22/01/1972
Data de inscriere : 29/08/2010
Varsta : 52
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Inspector RU / Calatoriile
Stare de spirit : Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili