Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
Sirop de fructe (nefiert).....Reteta de la Luminita Tudorescu
Pagina 1 din 1
Sirop de fructe (nefiert).....Reteta de la Luminita Tudorescu
Din majoritatea fructelor se poate face sirop, nectar ... Prin fierbere insa, calitatea produsului isi pierde din valoarea nutritiva, din vitamine etc., pana si culoarea se modifica, parfumul fructelor nu mai este acelasi.. Bunica facea un sirop foarte bun, nefiert. Lua fructele proaspete si bine coapte, le spala bine si le punea intr-un vas mare (borcan sau vas emailat de 10-15 kg). Fructele zemoase le zdrobea in palma sau cu o lingura de lemn, celelalte le dadea prin masina de tocat. Punea apa peste ele apoi atat cat sa se acopere plus inca 5-6 cm in sus, 1-2 pachete de sare de lamaie ca sa nu-si schimbe fructele culoarea si 1-2 aspirine. Le lasa asa (acoperite cu un tifon) 1-2 zile, doar mai mesteca din cand in cand prin borcan. Apoi le strecura (prin tifon dublu daca voia sirop sau strecuratoare ptr nectar) si masura zeama rezultata. La fiecare litru de zeama adauga 1 -1,5 kg de zahar (depinde cat erau de dulci fructele) si amesteca continuu pana se topea zaharul. Daca voia siropul mai acrisor mai punea sare de lamaie.
Dupa ce topea zaharul si siropul se-ngrosa, il turna in sticle impreuna cu 2 aspirine la fiecare sticla. Punea dopuri sticlelor si gata.. aveam sirop aromat si gustos care tinea chiar si 2-3 ani, fara sa fermenteze. Cel mai mult ne placea cel de capsuni, de visine si de zmeura, precum si cel de trandafiri.
Dupa ce strecura zeama prin tifon nu arunca fructele.. mai punea putin zahar peste ele si fierbea un gem formidabil ptr prajituri.. dar era si preferatul copiilor, iarna, pe paine cu unt, ca era fin, aromat si nu prea dulce.
Va invit si pe voi sa incercati.
Dupa ce topea zaharul si siropul se-ngrosa, il turna in sticle impreuna cu 2 aspirine la fiecare sticla. Punea dopuri sticlelor si gata.. aveam sirop aromat si gustos care tinea chiar si 2-3 ani, fara sa fermenteze. Cel mai mult ne placea cel de capsuni, de visine si de zmeura, precum si cel de trandafiri.
Dupa ce strecura zeama prin tifon nu arunca fructele.. mai punea putin zahar peste ele si fierbea un gem formidabil ptr prajituri.. dar era si preferatul copiilor, iarna, pe paine cu unt, ca era fin, aromat si nu prea dulce.
Va invit si pe voi sa incercati.
Subiecte similare
» Tort cu jeleu si fructe.....Reteta de la mamitu_24
» Legume si fructe pentru iarna
» Carte cu decoratii de legume si fructe II
» Legume si fructe pentru iarna
» Carte cu decoratii de legume si fructe II
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili