CASA GOSPODINELOR
Bine ai venit!
Clubul Gospodinelor te invita sa i te alaturi!
Ora exacta
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
» La o cafeluta
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili

» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili

» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili

» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili

» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili

» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili

» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili

» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili

» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili

Calendar ortodox
Sponsori
Create your own banner at mybannermaker.com! Photobucket
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Vizitatori

counter globe
widgeo.net

Chifle pentru hamburger sau sandwich.

In jos

Chifle pentru hamburger sau sandwich.

Mesaj Scris de lili la data de Lun Feb 07, 2011 8:14 am

1 cup = 120 g
apa folosita e fiarta si racita


4 1/2 cup faina( 540 gr faina)
1 lingura de zahar
sare
1 1/2 lingurita de drojdie
50 ml apa calduta
360 ml lapte caldut
5 linguri unt topit

Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar.
Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze. Aluatul va fi lipicios, sa nu fiti tentate sa mai puneti faina.


Acum aveti 2 variante : fie sa incepeti sa framantati timp de 6 min,
fie folositi varianta lenesa: acoperiti aluatul lipicios cu o folie de plastic, lasati 5 min sa se odihneasca dupa care il ametiti in lighean pentru max 10 sec. Repetati operatia de inca 2 ori (framantati 10 sec., lasati la odihna 5 min) iar la sfarsit acoperiti si-l lasati la crescut pana trece de testul plutitului.

Adica luati o bucatica de aluat, o rotiti in maini sa o faceti rotunda ca o bila si apoi ii dati drumul intr-un pahar plin cu apa la temperatura camerei. Daca se duce la fund inseamna ca nu a crescut destul, daca pluteste inseamna ca e gata si trecem la faza urmatoare.

Aluatul acoperit si crescut frumos se baga la frigider. Ideal pentru o noapte,sau cel putin vreo 4 ore.


Dupa ce-l scoatem din frigider il impartim in cate bucati vreti voi (depinde cat de mari vreti sa fie chiflele), se dau forma de chifte si se aseaza in tava. Se acopera cu folie si se lasa la temp cam 1 h. Se ung cu ou, se presara susan, mac sau nimic si se pun la cuptor la 180 C timp de 10-12 min.

reteta e de la aura( www.artaculinara.ro)

revin cu pozee caci le prestez in seara asta..

Edit sa pun poze:











_________________
http://liligospodini.blogspot.com/
http://lilybijoux-lily.blogspot.com/
********************************************
avatar
lili
Admin

Scorpion Caine
Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 9304
Reputatie : 7
Data nasterii : 30/10/1970
Data de inscriere : 14/02/2009
Varsta : 48
Localizare : Dej

Vezi profilul utilizatorului http://liligospodini.blogspot.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum