Subiecte similare
Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Torturi :: Torturi adunate /culese de pe internet :: Torturile lui Dora
Pagina 1 din 1
TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora
Dora este o mare specialista in torturi. De la ea putem invata multe . O putem urmari pe www.culinar.ro sau pe blogul ei http://dora-s-sweettreasures.blogspot.com/.
Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute.Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata.Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie
Se lasa sa se raceasca putin..
Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul.Si se pune pe foc pt 2-3 minute.Galbenusele si cu oul se “desfac” cu furculita Si se pun in compozitia de mai sus .
Si apoi amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute.
La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata…se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie
Se lasa un pic la racit…
Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine si se adauga compozitiei de oua, iar la sfarsit se adauga si frisca…
Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc.Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie…se lasa la racit complet.
Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit(ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos)
Se insiropeaza cu siropul de limoncello.
Se adauga un rand de crema si se da la congi pt 10minute.
Se scoate se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema
Se baga la congelator pt alte 10minute.
Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie
Se pune iar 10minute la congelator
Se adauga ultimul strat de crema
Iar 10 minute la congi.
Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit.
Se lasa la frigi peste noapte
A doua zi se scoate, se acopera cu un strat subire de unt.(100-125 gr unt cu 2-3 ling de zahar pudra) si se orneaza buna bunul plac.
Ingrediente blat-biscuit
70g zahar
2oua
40g faina
20g amidon de cartofi
½ lamaie
Ingrediente jeleu de lamaie
200g apa
130g zahar
70g suc proaspat de lamaie
30g coaja rasa de lamaie
10g gelatina
Ingrediente crema de lamaie
80g suc de lamaie
60g unt
150g zahar
3 galbenuse
1ou
2 lamai
10g gelatina
250g mascarpone
150g creme-fraiche
250g frisca
100g zahar pudra
Ingrediente sirop pt blat
40g zahar
40g apa
40ml lichior de lamaie (limoncello)
Cum facem blatul biscuit:
Se mixeaza ouale cu zaharul.Se adauga coaja de lamaie.Se adauga faina si amidonul.Se toarna compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180°C pt circa 12minute (depinde de cuptor).70g zahar
2oua
40g faina
20g amidon de cartofi
½ lamaie
Ingrediente jeleu de lamaie
200g apa
130g zahar
70g suc proaspat de lamaie
30g coaja rasa de lamaie
10g gelatina
Ingrediente crema de lamaie
80g suc de lamaie
60g unt
150g zahar
3 galbenuse
1ou
2 lamai
10g gelatina
250g mascarpone
150g creme-fraiche
250g frisca
100g zahar pudra
Ingrediente sirop pt blat
40g zahar
40g apa
40ml lichior de lamaie (limoncello)
Cum facem blatul biscuit:
Cum se face jeleul de lamaie:
Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute.Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata.Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie
Se lasa sa se raceasca putin..
Cum se face crema de lamaie:
Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul.Si se pune pe foc pt 2-3 minute.Galbenusele si cu oul se “desfac” cu furculita Si se pun in compozitia de mai sus .
Si apoi amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute.
La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata…se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie
Se lasa un pic la racit…
Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine si se adauga compozitiei de oua, iar la sfarsit se adauga si frisca…
Cum facem siropul pentru blat:
Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc.Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie…se lasa la racit complet.
Asamblare tort
Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit(ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos)
Se insiropeaza cu siropul de limoncello.
Se adauga un rand de crema si se da la congi pt 10minute.
Se scoate se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema
Se baga la congelator pt alte 10minute.
Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie
Se pune iar 10minute la congelator
Se adauga ultimul strat de crema
Iar 10 minute la congi.
Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit.
Se lasa la frigi peste noapte
A doua zi se scoate, se acopera cu un strat subire de unt.(100-125 gr unt cu 2-3 ling de zahar pudra) si se orneaza buna bunul plac.
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: - Dulciuri :: Torturi :: Torturi adunate /culese de pe internet :: Torturile lui Dora
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili