CASA GOSPODINELOR
Bine ai venit!
Clubul Gospodinelor te invita sa i te alaturi!


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

CASA GOSPODINELOR
Bine ai venit!
Clubul Gospodinelor te invita sa i te alaturi!
CASA GOSPODINELOR
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Subiecte similare
    Ora exacta
    Căutare
     
     

    Rezultate pe:
     


    Rechercher Cautare avansata

    Stop 5 minute - Anunturi-
    Cine este conectat?
    În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

    Nici unul

    [ Vizualizeaza toata lista ]


    Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
    Ultimele subiecte
    » La o cafeluta
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptyLun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili

    » Ce mai gatim-2-
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptyLun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili

    » Negresa cu stafide
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptySam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili

    » Meniu Craciun 2011
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptyJoi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili

    » Cartofi "Jos Basescu"
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptySam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili

    » Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptyDum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili

    » Turta dulce
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptyMar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili

    » Mititei din carne de porc facuti acasa
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptyMar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili

    » Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora EmptyVin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili

    Calendar ortodox
    Sponsori
    Create your own banner at mybannermaker.com! Photobucket
    Flux RSS


    Yahoo! 
    MSN 
    AOL 
    Netvibes 
    Bloglines 


    Vizitatori

    counter globe
    widgeo.net

    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora

    In jos

    TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora Empty TIRAMISÙ CU LAMAIE- din ciclul Torturile lui Dora

    Mesaj Scris de lili Dum Feb 06, 2011 6:03 am

    Dora este o mare specialista in torturi. De la ea putem invata multe . O putem urmari pe www.culinar.ro sau pe blogul ei http://dora-s-sweettreasures.blogspot.com/.


    Ingrediente blat-biscuit


    70g zahar
    2oua
    40g faina
    20g amidon de cartofi
    ½ lamaie


    Ingrediente jeleu de lamaie

    200g apa
    130g zahar
    70g suc proaspat de lamaie

    30g coaja rasa de lamaie

    10g gelatina


    Ingrediente crema de lamaie

    80g suc de lamaie
    60g unt
    150g zahar
    3 galbenuse
    1ou
    2 lamai
    10g gelatina
    250g mascarpone
    150g creme-fraiche
    250g frisca
    100g zahar pudra


    Ingrediente sirop pt blat

    40g zahar
    40g apa
    40ml lichior de lamaie (limoncello)


    Cum facem blatul biscuit:
    Se mixeaza ouale cu zaharul.Se adauga coaja de lamaie.Se adauga faina si amidonul.Se toarna compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180°C pt circa 12minute (depinde de cuptor).

    Cum se face jeleul de lamaie:

    Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute.Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata.Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie
    Se lasa sa se raceasca putin..

    Cum se face crema de lamaie:

    Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul.Si se pune pe foc pt 2-3 minute.Galbenusele si cu oul se “desfac” cu furculita Si se pun in compozitia de mai sus .
    Si apoi amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute.
    La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata…se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie
    Se lasa un pic la racit…

    Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine si se adauga compozitiei de oua, iar la sfarsit se adauga si frisca…

    Cum facem siropul pentru blat:

    Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc.Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie…se lasa la racit complet.

    Asamblare tort

    Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit(ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos)
    Se insiropeaza cu siropul de limoncello.

    Se adauga un rand de crema si se da la congi pt 10minute.
    Se scoate se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema

    Se baga la congelator pt alte 10minute.

    Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie

    Se pune iar 10minute la congelator

    Se adauga ultimul strat de crema

    Iar 10 minute la congi.

    Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit.

    Se lasa la frigi peste noapte

    A doua zi se scoate, se acopera cu un strat subire de unt.(100-125 gr unt cu 2-3 ling de zahar pudra) si se orneaza buna bunul plac.




    lili
    lili
    Admin

    Scorpion Caine
    Numarul mesajelor : 1526
    Puncte : 13224
    Reputatie : 7
    Data nasterii : 30/10/1970
    Data de inscriere : 14/02/2009
    Varsta : 53
    Localizare : Dej

    http://liligospodini.blogspot.com/

    Sus In jos

    Sus

    - Subiecte similare

     
    Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum