Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 9 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 9 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
Iaurt de casa
2 participanți
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: Mancaruri :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Iaurt de casa
Reteta e tot de la Oana http://ebunatati.blogspot.com.
Avem nevoie doar de :
lapte dulce de vaca sau de capra, in functie de preferinte
cateva linguri de iaurt ( 1-2 linguri pentru fiecare litru de lapte)
Eu cumpar saptamanal lapte de vaca de la o batranica. Laptele este mai gras decat cel din comert si , pe langa mult iubitul iaurt, obtin si o cantitate bunicica de smantana de casa. Ca idee, in fiecare saptamana fac lapte batut folosind 6 litri de lapte si o cutiuta mica de iaurt Danone cremoso sau o cescuta de iaurt facut anterior.
Dar sa nu ne lungim prea mult la vorba:
Se pune laptele la fiert si se lasa sa fiarba circa 5 minute de la momentul in care a inceput sa se umfle. Un mic pont ca sa nu se lipeasca de fundul oalei : folositi o oala cu fundul mai gros si/sau umeziti cu apa rece oala inainte de a turna laptele pentru fiert.
Pentru a obtine un iaurt cremos, fara zer, laptele trebuie “ïnsamantat” cu ferment din alt iaurt. Personal, prefer sa folosesc iaurt Danone cremoso (desi nu imi plac produsele Danone acest iaurt da un gust mai bun in final) sau iaurt preparat anterior dupa aceasta reteta.
Dupa ce laptele s-a racit suficient se adauga iaurtul. Ca proportie eu folosesc circa 1-2 linguri pentru un litru de lapte. Se dizolva iaurtul in putin lapte si apoi se toarna in restul de lapte. Fac acest lucru pentru ca fermentul sa se distribuie uniform si sa se evite formarea zerului. Se amesteca bine si se lasa la cald pana a doua zi.
Dupa ce iaurtul este gata, se aduna smantana si apoi se bate cu un tel. Daca va place mai gras, puteti sa il bateti fara a fi smantanit. Se toarna in sticle si se pastreaza la frigider.
Avem nevoie doar de :
lapte dulce de vaca sau de capra, in functie de preferinte
cateva linguri de iaurt ( 1-2 linguri pentru fiecare litru de lapte)
Eu cumpar saptamanal lapte de vaca de la o batranica. Laptele este mai gras decat cel din comert si , pe langa mult iubitul iaurt, obtin si o cantitate bunicica de smantana de casa. Ca idee, in fiecare saptamana fac lapte batut folosind 6 litri de lapte si o cutiuta mica de iaurt Danone cremoso sau o cescuta de iaurt facut anterior.
Dar sa nu ne lungim prea mult la vorba:
Se pune laptele la fiert si se lasa sa fiarba circa 5 minute de la momentul in care a inceput sa se umfle. Un mic pont ca sa nu se lipeasca de fundul oalei : folositi o oala cu fundul mai gros si/sau umeziti cu apa rece oala inainte de a turna laptele pentru fiert.
Pentru a obtine un iaurt cremos, fara zer, laptele trebuie “ïnsamantat” cu ferment din alt iaurt. Personal, prefer sa folosesc iaurt Danone cremoso (desi nu imi plac produsele Danone acest iaurt da un gust mai bun in final) sau iaurt preparat anterior dupa aceasta reteta.
Dupa ce laptele s-a racit suficient se adauga iaurtul. Ca proportie eu folosesc circa 1-2 linguri pentru un litru de lapte. Se dizolva iaurtul in putin lapte si apoi se toarna in restul de lapte. Fac acest lucru pentru ca fermentul sa se distribuie uniform si sa se evite formarea zerului. Se amesteca bine si se lasa la cald pana a doua zi.
Dupa ce iaurtul este gata, se aduna smantana si apoi se bate cu un tel. Daca va place mai gras, puteti sa il bateti fara a fi smantanit. Se toarna in sticle si se pastreaza la frigider.
Re: Iaurt de casa
Si eu fac vara astfel iaurtul,e cald si se incheaga repede.
Lorna- Bucataras talentat
-
Numarul mesajelor : 89
Puncte : 9733
Reputatie : 1
Data nasterii : 25/04/1964
Data de inscriere : 20/01/2011
Varsta : 59
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : Meteodependenta
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: Mancaruri :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili