Ora exacta
Căutare
Stop 5 minute - Anunturi-
Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 50, Mier Iun 14, 2017 5:10 am
Ultimele subiecte
Calendar ortodox
OUA A LA RUS IN ASPIC
2 participanți
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: Mancaruri :: Aperitive
Pagina 1 din 1
OUA A LA RUS IN ASPIC
OUA A LA RUS IN ASPIC.
I.
Produs finit
oua a la rus in aspic : 0,200 kg
II.
Valori nutritive :
- Protide
: 15,22
- Lipide
: 41,73
- Glucide
: 49,81
III.
Valori energetice :
- Calorii
: 655,94.
Modul de preparare :
Salata
se aseaza pe un platou. Se fierb ouale si se taie in jumatati, pe lungime. Se
aseaza peste salata a la rus din platou. Se pune aspicul la incalzit pana
devine lichid. Cu aspicul lichid si racit se innapeaza fiecare bucata de ou
asezat pe salata. Pentru a se reusi mai bine se recomanda lucrul la o
temperatura potrivita, pentru ca aspicul sa prinda piesele mai bine. Nu este
bine a se lucra in frig, deoarece ingheata aspicul pe piesa. Pentru a se
prezenta un decor mai frumos, se sprituieste cu aspic tocat marunt prin poş (
poch ) cu dui, printre oua, iar pe margini se decoreaza cu crutoane de aspic
taiat in diferite forme si cu verdeata ( salata verde ).
Nota
: Din cantitatea de aspic, inainte de a se face lichid, se opreste pentru
crutoane si decoruri. Se pastreaza la rece.
Mai multe retete culinare, dar si tehnici de ornare a preparatelor gasiti pe www.chefbuzu.com
Nr. de ordine | Materia prima | Cantitate bruto ptr. 10 portii | Cantitate bruto ptr. 100 portii |
1. | Salata a la rus | 1,000 kg | 10,000 kg |
2. | Oua | 0,250 kg.- 5 oua | 2,500 kg.- 50 oua |
3. | Aspic | 0,800 kg | 8,000 kg |
4. | Verdeata | 0,020 kg | 0,200 kg |
I.
Produs finit
oua a la rus in aspic : 0,200 kg
II.
Valori nutritive :
- Protide
: 15,22
- Lipide
: 41,73
- Glucide
: 49,81
III.
Valori energetice :
- Calorii
: 655,94.
Modul de preparare :
Salata
se aseaza pe un platou. Se fierb ouale si se taie in jumatati, pe lungime. Se
aseaza peste salata a la rus din platou. Se pune aspicul la incalzit pana
devine lichid. Cu aspicul lichid si racit se innapeaza fiecare bucata de ou
asezat pe salata. Pentru a se reusi mai bine se recomanda lucrul la o
temperatura potrivita, pentru ca aspicul sa prinda piesele mai bine. Nu este
bine a se lucra in frig, deoarece ingheata aspicul pe piesa. Pentru a se
prezenta un decor mai frumos, se sprituieste cu aspic tocat marunt prin poş (
poch ) cu dui, printre oua, iar pe margini se decoreaza cu crutoane de aspic
taiat in diferite forme si cu verdeata ( salata verde ).
Nota
: Din cantitatea de aspic, inainte de a se face lichid, se opreste pentru
crutoane si decoruri. Se pastreaza la rece.
Mai multe retete culinare, dar si tehnici de ornare a preparatelor gasiti pe www.chefbuzu.com
chefbuzu- Bucataras incepator
- Numarul mesajelor : 1
Puncte : 9627
Reputatie : 1
Data de inscriere : 15/02/2011
CASA GOSPODINELOR :: Culinar :: Culinar :: Mancaruri :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Iul 01, 2013 1:54 am Scris de lili
» Ce mai gatim-2-
Lun Iul 01, 2013 1:53 am Scris de lili
» Negresa cu stafide
Sam Mar 16, 2013 4:49 am Scris de lili
» Meniu Craciun 2011
Joi Ian 05, 2012 2:51 am Scris de lili
» Cartofi "Jos Basescu"
Sam Dec 17, 2011 11:41 pm Scris de lili
» Torturi pentru femei, fete -Poze luate de pe internet -
Dum Dec 11, 2011 9:45 am Scris de lili
» Turta dulce
Mar Dec 06, 2011 10:51 pm Scris de lili
» Mititei din carne de porc facuti acasa
Mar Dec 06, 2011 10:46 pm Scris de lili
» Coronita de Craciun pentru usa- Realizata de Emma
Vin Dec 02, 2011 10:46 am Scris de lili